Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نيويورک- ايرنا- مجمع عمومي سازمان ملل متحد فرصتي است تا ديپلمات ها بدون صرف هزينه و وقت گزاف تلاش هاي خود را به کار گيرند تا سطح سياسي و اقتصادي روابط با ديگران را ارتقا دهند و درباره مشکلات و بحران هاي منطقه اي و بين المللي به گفت و گو بنشينند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، اين فعاليت ها اگر در حوزه تنش هاي يک قدرت جهاني با کشوري ديگر با وجود داشتن ابزارهاي سياسي، اقتصادي و تبلغاتي باشد، تلاش و انرژي بسيار بيشتر از معمول مي خواهد تا ضمن رايزني هاي فشرده با همتايان و مقامات بين المللي، حضوري فعال در عرصه حل بحران هاي منطقه اي، به جنجال آفريني ها و اتهام زني هاي بي وقفه عليه کشورش هم پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد جواد ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، اين مسئوليت خطير را در 12 روز حضور در هفتاد و دومين مجمع عمومي سازمان ملل متحد همچون دوره هاي گذشته به ويژه پس از بازگشت رئيس جمهوري به کشور به عهده مي گيرد.
رئيس دستگاه ديپلماسي ايران، در مدت اقامت در نيويورک بيش از 77 برنامه داشت که 27 مورد ديدار با همتايان، 12 مورد ملاقات با شخصيت هاي بين المللي، 4 مورد مشارکت در نشست هاي بين المللي، 10 نشست با انديشکده هاي آمريکايي، 8 جلسه با اصحاب رسانه و مصاحبه ها و 16 مورد همراهي با رئيس جمهوري در ديدارها و برنامه ها را شامل مي شود
الف) نشست با همتايان:
-سوئيس
`ديدير بورخالتر` وزير خارجه سوئيس که کشورش حافظ منافع ايالات متحده در ايران را هم بر عهده دارد، با محمد جواد ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران ديدار و درباره روابط دو جانبه و ديگر مسائل مورد علاقه گفت وگو و تبادل نظر کرد.
-انگليس
ديدار و گفت وگوي وزراي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و انگلستان هم ديگر تبادل نظر ديپلماتيک بود که در محل اقامت ظريف انجام شد.
`بوريس جانسون` و ظريف با تاکيد بر گسترش روابط دو کشور، در خصوص مسائل مختلف همچون روابط بانکي‌ و مناسبات کنسولي گفت وگو و تبادل نظر کردند.
وزير امور خارجه انگليس با بيان اينکه لندن از برجام قاطعانه حمايت مي کند بر لزوم حفظ و اجراي آن تاکيد کرد.
مسائل منطقه اي همچون عراق، سوريه، يمن، بحرين و افغانستان نيز از ديگر محورهاي گفت وگوهاي دو وزير خارجه بود که طي آن بر لزوم توقف خشونت ها در اين‌ مناطق و انجام گفت وگو براي پايان دادن به تنش ها و اختلافات تاکيد شد.
-فرانسه
وزير خارجه فرانسه هم با ظريف ديدار کرد. او که کشورش يکي از اعضاي گروه 1+5 است در اين ديدار به موضوع برجام ، روابط دوجانبه و مسائل منطقه به ويژه همه پرسي در کردستان عراق پرداخت و دو طرف بر حفظ تماميت ارضي عراق و احترام به قانون اساسي تاکيد کردند.
-آلمان ديگر عضو 1+5
محمد جواد ظريف و زيگمار گابريل وزراي امور خارجه ايران و آلمان هم در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل متحد ديدار و گفت وگو کردند.
در اين ديدار مسائل مختلف روابط دو جانبه و منطقه اي به ويژه موضوع همه پرسي در کردستان عراق و نيز برجام مورد تبادل نظر قرار گرفت.
وزير امور خارجه آلمان در اين ديدار اظهار داشت: موضع هميشگي و شفاف آلمان حمايت از برجام و لزوم پابندي همه طرف ها به اين توافق چند جانبه و بين المللي است.‌
طرفين همچنين هرگونه خدشه به اين توافق را ارسال علامتي بد به جامعه جهاني و باعث بي اعتمادي به هرگونه مذاکره و توافق بين المللي ارزيابي کردند.
-ناميبيا
وزراي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و ناميبيا در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد ديدار و در خصوص همکاري هاي دو جانبه و بين المللي و راه هاي گسترش روابط دو کشور گفت وگو و تبادل نظر کردند.
-هلند
در ديدار برت کُندرس و محمد جواد ظريف مسائل مختلف روابط دوجانبه و راه هاي گسترش آن مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار گرفت. مسائل منطقه اي و بين المللي و نيز برجام از ديگر محورهاي مطرح شده در اين ديدار بود.
در اين ديدار دو طرف ضمن گفت وگو درباره موضوع همه پرسي در کردستان عراق بر لزوم احترام به قانون اساسي، حاکميت ملي و تماميت ارضي عراق نيز تاکيد کردند
وزير امور خارجه هلند در ديدار با همتاي ايراني خود ضمن حمايت هلند از برجام بر لزوم پايبندي به آن تاکيد کرد.
-اسلووني
در ديدار وزراي امور خارجه ايران‌ و اسلووني راه هاي تقويت روابط دو جانبه، برجام،‌ مسائل بين المللي و منطقه اي از جمله همه پرسي در کردستان عراق مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار گرفت.
-دانمارک
در ديدار آندرس ساموئلسن وزير خارجه دانمارک با محمد جواد ظريف، ضمن بررسي راههاي گسترش روابط دو کشور، در خصوص موضوعات مختلف منطقه اي و بين المللي و برجام تبادل نظر شد.
-اردن
از خوبي هاي مجمع عمومي تردد مقامات کشورها و ديپلمات ها در راهروهاي مشترک است که احتمال ديدارهاي برنامه ريزي نشده را افزايش مي دهد.
ديدار وزراي خارجه ايران و اردن در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در زمره اين ديدارها است و دو طرف درباره موضوعات منطقه اي رايزني کردند.
-کانادا
يکي از کشورهايي که روابط ديپلماتيک با ايران را به تعليق درآورد و البته در دولت جديد وعده هايي براي بهبود روابط داده بود، کانادا است.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران به دليل حضور تعداد قابل توجهي از اتباع ايراني در کانادا، فرصت را براي هموار کردن امور ايرانيان مغتنم دانست و خانم فريلند به گفت و گو نشست.
در اين ديدار در خصوص برجام و مشکلات کنسولي ايرانيان مقيم کانادا گفت وگو شد.
-استراليا
جولي بيشاب وزير خارجه استراليا هم به ديدار همتاي ايراني خود آمد و درباره روابط دو جانبه، مسائل کنسولي، برجام، مسائل منطقه اي و بين المللي گفت و گو کرد.
-چين
وزراي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و جمهوري خلق چين نيز در سالن کناري شوراي امنيت در فضايي صميمي به گفت و گو نشستند.
وانگ يي که به استقبال ظريف آمده بود، هنگامي که خواستند عکسي خبري بگيرند و يکي از مقام هاي تشريفات يادآور شد که بايد جاي خود را عوض کنند، گفت مشکلي نيست و ما خيلي با هم رفيق هستيم.
روابط دو جانبه، برجام، مسائل منطقه اي و بين المللي از محورهاي گفت وگوي دو وزير خارجه بود.
-ژاپن
ژاپن که اين روزها درگير مساله کره شمالي شده است و توانسته چند بار با همراهي برخي ديگر از اعضاي دائم شوراي امنيت، براي آزمايش هاي موشکي کره شمالي محکوميت و محروميت بگيرد، نگاهي ديگر به جمهوري اسلامي ايران دارد و مي خواهد سطح روابط اقتصادي خود را با ايران افزايش دهد.
در اين ديدار ابعاد مختلف روابط دو جانبه، بويژه همکاري هاي بانکي، سرمايه گذاري، انرژي، علمي و دانشگاهي، و مسائل منطقه اي و بين المللي بويژه برجام مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت اما محمد جواد ظريف دو موضوع مهم را يادآوري کرد.
نخست آن که ما هرگونه توليد، آزمايش و توسعه سلاح هسته اي را مردود مي دانيم.‌ درايت ژاپن و ديگر کشورهاي منطقه و جهان مي تواند از يک بحران بزرگ جلوگيري کند.
دوم اين که سياست دولت کنوني آمريکا در قبال برجام اين پيام را به جهان مي دهد که مذاکره با آمريکا بي فايده است.
وزير امور خارجه ايران وضعيت مسلمانان روهينگيا را هم يادآور شد و خواستار کمک ژاپن به عنوان کشور مهم منطقه براي بهبود وضعيت مسلمان آن کشور شد.
وزير امور خارجه ژاپن نيز در اين ديدار گفت: ايران کشوري مهم و ريشه دار در جهان است. ژاپن از برجام حمايت مي کند و به همه کشورها اهميت آن را گوشزد کرده است.
وي همچنين ضمن مخالفت با برگزاري همه پرسي در اقليم کردستان عراق گفت براي ژاپن اتحاد و يکپارچگي عراق اهميت دارد.
مسايل حوزه خليج فارس و بحران يمن و ديپلماسي منطقه اي ژاپن در اين حوزه از ديگر محورهاي تبادل نظر اين دو مقام بود.
-مالزي
از ديگر کشورهاي آسيايي، وزير خارجه مالزي بود که با وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران ديدار و گفت و گو کرد.
ابعاد مختلف روابط دو جانبه، همکاري هاي دو کشور در سازمان هاي بين المللي، بويژه سازمان همکاري اسلامي، مسائل منطقه اي و جهان اسلام بويژه اوضاع وخيم مردم يمن، ميانمار، بحران سوريه و لزوم اتحاد جهان اسلام و حل و فصل اختلافات در فضايي صميمانه و برادرانه از محورهاي گفت وگوهاي وزراي امور خارجه ايران و مالزي بود.
-سوريه
وليد معلم وزير خارجه سوريه در طبقه سوم و در کنار مجمع عمومي سازمان ملل متحد منتظر ديدار با محمد جواد ظريف بود.
فيصل مقداد و بشار الجعفري معاون وزير و نماينده دائم سوريه در سازمان ملل متحد، معلم را در اين ديدار همراهي مي کردند. در اين ديدار در خصوص آخرين تحولات سياسي و ميداني سوريه در مبارزه عليه تروريسم و ديگر مسائل مورد علاقه تبادل نظر شد.
-افغانستان
صلاح الدين رباني وزير خارجه افغانستان و محمود صيقل نماينده دائم افغانستان در سازمان ملل، ديگر ديپلمات هايي بودند که به ديدار محمد جواد ظريف آمدند.
وزير خارجه افغانستان در اين ديدار ضمن تاکيد بر اهميت همسايگان بويژه جمهوري اسلامي ايران براي اين کشور بر گسترش همه جانبه روابط با کشورمان تاکيد کرد.
وي با اشاره به برگزاري نشست هاي کميته هاي آب و مهاجرين در نيمه دوم اکتبر گفت: افغانستان آماده همکاري است.
اوضاع امنيتي در منطقه و افغانستان به ويژه مبارزه با گروه هاي تروريستي همچون داعش از ديگر محورهاي گفت وگو در اين ديدار بود.
-شيلي
هرالدو مونيز وزير خارجه شيلي هم که به تازگي سفارت خود را در تهران گشوده است اما هنوز سفيري معين نکرده اند. با علاقه فراوان با محمد جواد ظريف گقت وگو کرد.
راه هاي گسترش روابط دوجانبه، افزايش تبادل هيات هاي ديپلماتيک، برجام و مسائل منطقه اي محورهاي اصلي رايزني هاي دو مقام بود.
-ارمنستان
ادوارد نعلبنديان وزير خارجه ارمنستان اما از همان ابتدا درخواست ديداري خصوصي کرد. گفته شد راه هاي گسترش روابط، مسائل منطقه و برجام و همچنين سفر نخست وزير ارمنستان به ايران و سفر ظريف به ارمنستان طي ماه هاي آينده ديگر محور اين ديدار بود.
-مونته نگرو
وزير خارجه مونته نگرو هم که به تازگي از صربستان جدا شده است هم خود را به ظريف رساند.
تبادلات مردمي و سفر گردشگران به دو کشور، همکاري اقتصادي و تجاري به ويژه بخش هاي خصوصي دو کشور، همکاري هاي بانکي، برجام و موضوعات منطقه اي از محورهاي گفت وگو و تبادل نظر وزراي خارجه ايران و مونته نگرو بود.
-گينه پاپوآ
وزير خارجه گينه پاپوآ که در قاره اقيانوسيه واقع شده و کشورش متاثر از مسايل مهاجرتي است، با وزير خارجه ايران ديدار و درباره مسائل مورد علاقه به خصوص وضعيت ايرانيان مهاجر به قاره اقيانوسيه گفت وگو و تبادل نظر کردند.
-برزيل
وزراي خارجه ايران و برزيل هم فرصت مجمع عمومي سازمان ملل را مغتنم شمرده و با يکديگر ديدار و گفت و گو کردند.
راه هاي گسترش و تعميق هر چه بيشتر روابط بويژه در حوزه اقتصادي و تجاري، برجام و مسائل منطقه اي از ديگر موضوعات مورد گفت وگوي دو مقام بود.
-الجزاير
وزراي خارجه ايران و الجزاير هم صبح روز دوشنبه گذشته در نيويورک ديدار و گفت وگو کردند. روابط دو جانبه، برجام و مسائل منطقه اي همچون کردستان عراق، سوريه، يمن، خليج فارس و ديگر موضوعات مورد علاقه از محورهاي گفت وگوي دو مقام بود.
-اندونزي
وزيران امور خارجه ايران و اندونزي هم گپ و گفت خود را بدون حضور هيات ها برگزار کردند. گفته شد روابط دو جانبه و موضوع کمک هاي انسان دوستانه به مسلمانان ميانمار محورهاي اصلي اين ديدار بوده است.
**ابتکارات سه جانبه شامل
1) برگزاري نشست سه جانبه با وزراي خارجه عراق و ترکيه و صدور بيانيه اي مشترک درباره طرح همه پرسي در اقليم کردستان عراق
وزراي خارجه عراق، ايران و ترکيه در نشست سه جانبه خود در روز 20 سپتامبر 2017 ( 29 شهريور 1396 ) در نيويورک درباره طرح همه پرسي در اقليم کردستان عراق به توافق زير رسيدند:
تاکيد مجدد بر تماميت ارضي عراق و وحدت سياسي در آن کشور.
استقبال از آزادسازي اخير استان نينوا، که پيروزي بزرگي عليه داعش به شمار مي رود.
اذعان به استقامت، تعهد و عزم همه مردم عراق در برابر داعش.
تاکيد و اصرار بر اهميت تمرکز بر روي نقاطي از عراق که هنوز از دست داعش خارج نشده است.
اهميت تلاش‌ براي ايجاد ثبات و امنيت پايدار در عراق پس داعش.
ابراز نگراني از طرح همه پرسي در اقليم کردستان که قرار است در روز 25 سپتامبر سال جاري برگزار گردد، و اينکه چنين اقدامي تمامي دستاوردها و تلاش‌هاي عراق در راستاي مبارزه با داعش را در معرض مخاطره بزرگ قرار خواهد داد.
ابراز نگراني از اينکه انجام همه پرسي در اقليم کردستان بر خلاف قانون اساسي عراق است و خطر مناقشات جديدي را در منطقه دامن زند که تجربه نشان داده است که مهار آنها به سادگي ميسر نخواهد بود.
وزراي سه کشور مخالفت صريح خود با برگزاري اين همه پرسي اعلام مي کنند.
درخواست از رهبري اقليم کردستان براي خودداري از انجام اين همه پرسي.
تاکيد مسلم بر اينکه اين همه پرسي به نفع کُردها و دولت اقليم کردستان نخواهد بود.
توافق در راستاي لزوم اتخاذ اقدامات هماهنگ در جهت مخالفت با برگزاري رفراندوم.
تاکيد بر اين باور که گفتگوي سازنده در چارچوب قانون اساسي عراق تنها مسير حل و فصل موضوعات ميان بغداد و اربيل است.
تاکيد بر اهميت حمايت ايران و ترکيه در حل و فصل اين موضوع و مهار تنش ها.
تصريح بر ضرورت وجود تلاش‌هاي مسنجم بين المللي در جهت متقاعد ساختن دولت اقليم کردستان براي لغو اين همه پرسي.
تجديد درخواست از جامعه بين المللي براي ادامه پيگيري اين موضوع باشد.
2) برگزاري نشست سه جانبه با وزراي خارجه عمان و هند و بررسي راه هاي گسترش همکاري ها به ويژه در زمينه انرژي.
ب) ملاقات با شخصيت هاي بين المللي:
- دبيرکل سازمان ملل متحد
ظريف براي دومين با در مدت حضور در نيويورک به ديدار آنتونيو گوترش دبيرکل سازمان ملل آمد. نخستين مرتبه او حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني رئيس جمهوري را در اين ديدار همراهي کرد.
اما ديدار ظريف و گوترش بيش از ديدارهاي معمول دبير کل به طول انجاميد. برجام و مسائل مختلف منطقه اي و بين المللي محورهاي گفت وگوي ظريف و گوترش بود.
-رئيس مجمع عمومي سازمان ملل متحد
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با ميرسلاو لايچاک رئيس هفتاد و دومين مجمع عمومي سازمان ملل متحد هم ديدار و در خصوص برجام، مسائل منطقه اي و نيز مهمترين چالش هاي جهاني از جمله تروريسم و مهاجرت گفت وگو کردند.
-کميسر عالي پناهندگان ملل متحد
فيليپو گراندي کميسر عالي پناهندگان ملل متحد ديگر مقام سازمان ملل متحد بود که با محمد جواد ظريف ديدار کرد.
وي ضمن تشکر از ميزباني و مهمانوازي ايران در پذيرش پناهندگان افغاني در خصوص آخرين وضعيت پناهندگان ميانماري و سوري گفت وگو کرد.
-قائم مقام دبيرکل سازمان ملل متحد
`امينه محمد` قائم مقام دبيرکل سازمان ملل متحد هم با وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران به گفت و گو نشست. دو طرف در اين ديدار درباره موضوعات مختلف همچون امور بشردوستانه، مسائل زيست محيطي، تروريسم و اصلاح ساختار سازمان ملل متحد گفت وگو کردند.
-هماهنگ کننده سياست خارجي اتحاديه اروپا
رئيس تيم مذاکره کننده هسته اي ايران که قرار بود در کميسيون مشترک برجام در سطح وزيران خارجه هم شرکت کند، با فدريکا موگريني هماهنگ کننده سياست خارجي اتحاديه اروپا و برگزار کننده اين کميسيون ديدار و گفت و گو کرد.
در اين ديدار، درباره آخرين وضعيت اجراي برجام گفت وگو و تبادل نظر شد. در اين ديدار خانم موگريني حمايت و تعهد مجدد اتحاديه اروپا نسبت به برجام را مورد تاکيد قرار داد.
-رئيس صليب سرخ جهاني
پيتر مائورر رئيس کميته بين‌المللي صليب سرخ جهاني هم در 22 سپتامبر مصادف با 31 شهريورماه با محمد جواد ظريف رئيس دستگاه ديپلماسي ايران ديدار کرد.
پيگيري آخرين وضعيت کمک هاي بشردوستانه به جنگ زدگان و آوارگان سوريه، يمن و ميانمار و همچنين راههاي افزايش امدادرساني ها از موضوعات مطرح شده در اين ديدار بود.
-نماينده ويژه دبيرکل در امور سوريه
بعد از ظهر 31 شهريور، محمد جواد ظريف به طبقه 34 سازمان ملل در جايي که استفان دي ميستورا نماينده ويژه دبيرکل در امور سوريه منتظر ديدارش بود، رفت و درباره آخرين وضعيت گفت وگوهاي سياسي براي حل بحران و کمک هاي بشردوستانه تبادل نظر و چشم انداز آينده پس از شکست تروريسم گفت وگو شد.
-نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل متحد در امور عراق
`يان کوبيش` نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل متحد در امور عراق که مي خواست به اين کشور سفر کند، ديدار با ظريف را با تغيير در زمان بندي، پيش انداخت تا فرصت گفت وگو با وزير خارجه کشور تاثيرگذار منطقه را از دست ندهد.
در اين ديدار آخرين وضعيت عراق به خصوص موضوع همه پرسي در کردستان عراق مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار گرفت.
ظريف ضمن ابراز مخالفت جمهوري اسلامي ايران با برگزاري همه پرسي در منطقه اقليم کردستان عراق، بر لزوم احترام به حاکميت ملي، رعايت قانون اساسي و حفظ يکپارچگي و تماميت ارضي عراق تاکيد کرد و اظهار داشت: گفتگوي بغداد - اربيل تنها راه حل رفع اختلافات است.
-دادستان ديوان کيفري بين المللي
خانم بن سودا دادستان ديوان کيفري بين المللي هم در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد با دکتر محمد جواد ظريف ديدار و گفت وگو کرد.
-معاون دبيرکل سازمان ملل متحد در امور سياسي
جفري فلتمن که روزي در وزارت خارجه آمريکا مسئوليت داشت اکنون در طبقه سي و پنجم سازمان ملل به عنوان معاون گوترش در امور سياسي مشغول به کار است.
ظريف به ديدار او رفت تا با يکديگر درباره برجام و مسائل منطقه اي همچون وضعيت سوريه، يمن، عراق و ميانمار گفت و گو کنند.
-معاون دبيرکل سازمان ملل متحد در امور مبارزه تروريسم
ولاديمير ورونکوف ديپلمات با سابقه روسي اکنون عهده دار معاونتي جديد در مجموعه دبيرکل سازمان ملل متحد با عنوان مبارزه با تروريسم شده است.
ديدار وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با اين مقام بين المللي با توجه به بحران هاي منطقه اي و فعاليت هاي گروه هاي مختلف تروريستي، گوياي اهميت اين مساله و نقش ايران در اين مبارزه است.
ج) مشارکت و سخنراني در نشست هاي بين المللي:
-نشست کميسيون مشترک برجام در سطح وزرا؛ حضور رکس تيلرسون وزير خارجه آمريکا براي نخستين بار پس از روي کار آمدن دولت جديد اين کشور، خبر ساز شده بود.
دفاع ظريف از پايبندي ايران و بيان يک به يک موارد نقض تعهد آمريکا در قبال برجام از موضوعات اصلي جلسه بود.
-کنفرانس تعامل و اعتمادسازي آسيا (سيکا)
-رياست نشست وزراي مجمع گفت وگوي همکاري آسيا
محمد جواد ظريف در مجمع گفت وگوي همکاري آسيا(Asia Cooperation Dialogue) شرکت و سخنراني کرد. وزير امور خارجه ايران، رياست اين نشست را بر عهده داشت.
-نشست بين المللي سوريه در سطح وزرا
اين نشست به ابتکار اتحاديه اروپا در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل متحد برگزار شد و وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران مواضع کشور را در قبال اين مساله و برون رفت از بحران حدود 8 ساله سوريه بيان کرد.
-جلسه وزراي خارجه اکو
نشست غير رسمي وزراي خارجه اکو نيز ديگر جلسه اي بود که وزير خارجه و سيدعباس عراقچي معاون وي در آن شرکت کردند.
د) جلسه با انديشکده هاي آمريکايي
از برنامه هايي که رئيس دستگاه سياست خارجي ايران نسبت به حضور فعال در آن اهتمام داشت تا با تشريح سياست هاي جمهوري اسلامي ايران، با فضاي غبارآلود ايران هراسي مبارزه کند، حضور در انديشکده ها و مراکز مطالعاتي بود.
سخنراني و پاسخ به سوالات در شوراي روابط خارجي آمريکا، موسسه مطالعات استراتژيک و انديشکده انجمن آسيايي که باسوالات چالشي مجري معروف چارلي رز برگزار شد، بخشي از اين برنامه بود.
دکتر محمد جواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان شامگاه چهارشنبه به وقت نيويورک در انديشکده ` انجمن آسيايي` حضور يافت و به سوالات چالشي چارلي رُز در خصوص مسائل مختلف بين المللي، منطقه اي و برجام پاسخ داد.
شرکت در ضيافت شام انديشکده شوراي آتلانتيک، جلسه با انديشمندان آمريکايي از دانشگاه هاي ام آي تي، هاروارد و جان هاپکينز،ديدار با مسئولان گروه هاي حامي برجام در آمريکا، ملاقات با نمايندگان شرکت کننده در کنفرانس اديان ابراهيمي، نشست با رئيس و اعضاي گروه بين المللي بحران و جلسات با برخي مجامع فکري ديگر تلاش هاي روشنگرانه وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در مدت حضور در نيويورک بود.
هـ) نشست هاي با اصحاب رسانه و مصاحبه ها:
ظريف که از ديرباز به اهميت ديپلماسي عمومي و رسانه اي واقف بود و از هر فرصتي براي تنوير افکار عمومي بهره مي گرفت، حاشيه مجمع عمومي را براي اين منظور هم به کار گرفت و بااعضاي شوراي سردبيري خبرگزاري اسوشيتد پرس ديدار و گفت وگو کرد.
ظريف صبح چهارشنبه گذشته به وقت نيويورک با اعضاي شوراي سردبيري خبرگزاري اسوشيتد پرس ديدار و به سوالات مختلف آنان در خصوص برجام، منطقه و مناسبات دو جانبه با آمريکا پاسخ داد.
ديدار و تبادل نظر بااعضاي شوراي سردبيري روزنامه نيويورک تايمز،مصاحبه اختصاصي با شبکه سي ان ان، نشست مشترک با سردبيران فايننشال تايمز و گاردين، مصاحبه با گلوبال پوليتيکو، مصاحبه با هفته نامه نيوزويک، مصاحبه با شبکه تلويزيوني الجزيره قطر، و چند دور گفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي و صدا و سيماديگر بخش ديپلماسي ظريف را در 12 روز حضور در نيويورک تشکيل داد.
و) همراهي در برنامه هاي رئيس جمهوري
محمد جواد ظريف که همزمان با ورود رئيس جمهوري به نيويورک در اين ايالت حضور داشت، با حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني در چهار روز ديدار و گفت و گو با شخصيت هاي خارجي همگام بود.
برنامه هايي همچون ملاقات با روساي جمهور بوليوي، فرانسه، بلغارستان و اتريش؛ نخست وزيران سوئد، ژاپن، پاکستان، نروژ، بلژيک و انگليس؛ دبيرکل سازمان ملل متحد، شرکت در نشست هاي مختلف از جمله ايراد سخنراني در مجمع عمومي، نشست گروه تماس سازمان همکاري اسلامي براي مسلمانان ميانمار، نشست با نخبگان سياست خارجي آمريکا، مديران و خبرنگاران ارشد رسانه هاي همگاني آمريکا، گفت و گو با رهبران مسلمان آمريکا و ديدار با ايرانيان مقيم آمريکا.
در کنار همه اين برنامه ها اما محمد جواد ظريف به اظهارات ديگران و اخبار مرتبط با جمهوري اسلامي ايران و منطقه هم اهميت مي داد و پيگيري مي کرد.
فشردگي برنامه ها و مذاکرات هم نمي توانست در موضع گيري در دفاع از حقوق کشورش و پاسخ به برخي اتهامات خللي ايجاد کند که نمونه آن واکنش وزير امور خارجه به سخنان رئيس جمهور آمريکا در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد بود.
محمد جواد ظريف در اين باره گفت: سخنان وي(ترامپ) به ويژه آنجا که به ملت بزرگ ايران اشاره داشت چنان سخيف، شعاري و بي محتوا بود که ارزش پاسخ ندارد.
وي افزود: سخنان وقيحانه و جاهلانه رئيس جمهوري آمريکا و ناديده انگاشتن واقعيات جمهوري اسلامي ايران در سياست داخلي و خارجي و مبارزه با تروريسم عمق بي اطلاعي و رفتار و گفتار عوام فريبانه ايشان را نشان مي دهد که در کنار واقعياتي همچون حمايت دولت آمريکا از رژيم جنايتکار صهيونيستي و رژيم هاي ديکتاتوري منطقه و ايجاد و تقويت گروههاي تروريستي حاصلي جز انزوا و بي اعتباري هر چه بيشتر دولت آمريکا نزد جهانيان نخواهد داشت.
وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران شامگاه پنج شنبه به وقت محلي، نيويورک را به مقصد تهران ترک کرد.
شبک**1429**3404**محسن طاهرزاده**انتشار: محسن اسماعيلي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۳۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، دومین دور رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به ریاست مشترک علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشور و فرخ شریف زاده معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در تهران برگزار شد.

در جریان این گفت وگوها طرفین درخصوص طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله تقویت روابط اقتصادی، ارتقای روابط فرهنگی و علمی، تقویت همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز افزایش تعاملات پارلمانی تبادل نظر کردند.

باقری در این ملاقات با اشاره به تفاهمات خوب صورت گرفته در دور اول رایزنی‌های سیاسی در تاجیکستان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات با جمهوری تاجیکستان تاکید کرد.

معاون وزیر خارجه با اشاره به اهمیت و اولویت سیاست همسایگی در روابط خارجی ایران، تقویت همکاری‌ با کشور هم‌کیش هم‌زبان، تاجیکستان را از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی دانست.

وی با اشاره به تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خاطرنشان کرد: ایجاد ناامنی و حمایت از جریان‌های افراطی و تروریستی در منطقه یک واقعیت است که با حمایت‌های آمریکا، رژیم صهیونسیتی و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته است.

باقری افزود: امروزه همگرایی همه کشورهای منطقه برای مقابله همه‌جانبه و فراگیر با پدیده شوم تروریسم، امری لازم است که همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برای تحقق آن ضروری است. بر همین اساس دو کشور باید بیش از پیش از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای نظیر شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و عدم تعهد بهره برند.

باقری همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ضمن محکومیت ارتکاب نسل کشی از سوی این رژیم، کلید برقراری صلح و ثبات منطقه را مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم اشغالگر دانست.

معاون وزیر خارجه تاجیکستان نیز با اشاره به همکاری‌های رو به توسعه دو کشور آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات و تقویت همکاری‌ها میان دو کشور را اعلام کرد.

فرخ شریف زاده با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری میان دو کشور، اجرای کامل و موثر این تفاهمات را زمینه مناسبی جهت تقویت همکاری‌ها دانست و خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور شد.

وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های خوب دو کشور در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، بر تداوم و تقویت مناسبات میان دو کشور همزبان با پیشینه تاریخی مشترک تاکید نمود.

در پایان این نشست طرفین بر برگزاری منظم رایزنی‌های سیاسی با هدف تسریع همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون تأکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران به تلاش های خود برای برقراری امنیت در منطقه ادامه می دهد
  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • گزارش سفیر ایران در بلاروس به امیر عبداللهیان
  • امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است
  • همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است/ قبل از عملیات «وعده صادق» هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود/ ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • دیدار گروسی با وزیر خارجه ایران