Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - برنامه سختانه شب گذشته سراغ شهريار زرشناس به عنوان يکي از چهره هاي هميشه منتقد جريان هاي موجود رفته و با او پيرامون انديشه هايش درباره مدرنتيه و تفاوت آن با تفکرات جريانات سلفي به گفتگويي چالشي پرداخت.
به گزارش خبرگزاري فارس، برنامه سختانه شب گذشته سراغ شهريار زرشناس به عنوان يکي از چهره هاي هميشه منتقد جريان هاي موجود رفته و با او پيرامون انديشه هايش درباره مدرنتيه و تفاوت آن با تفکرات جريانات سلفي به گفتگويي چالشي پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ميلاد دخانچي مجري اين برنامه در ابتدا با سوال از زرشناس درباره نقدهاي اون به مدرنيته گفت: شما مدرنيته را يکي از انحرافات بزرگ بشري مي‌دانيد در حاليکه جريان‌هاي سلفي نيز مانند شما به مدرنتيه نقد دارند و آنرا يک بدعت بزرگ مي‌دانند، حال سوال اينجاست که تفاوت نگاه شما با نگاه جريان‌هاي سلفي در چيست؟
شهريار زرشناس در پاسخ به سوال مجري با بيان اينکه بايد بيشتر بررسي کنيم که آيا واقعا جريان‌هاي سلفي منتقد مدرنتيه هستند(در حاليکه بخشي از اينها توسط نظام سلطه که تجسم مدرنيته هستند تشکيل شده‌اند) گفت: انديشه سلفي چندين خصيصه دارد که يکي از اين ويژگي‌هاي اين است که خردگرا نيستند و انديشه آنان در حوزه تفکر بسيار ضعيف است در حاليکه اين تفکر مقابل تفکر شيعي قرار دارد که تاکيد بسياري بر عميق فکر کردن و خردگرايي دارد.
اين پژوهشگر با بيان اينکه ما هم در مقدمات و هم در غايات با انديشه سلفي اختلاف داريم گفت: ما نبايد اشتباه روشنفکران را تکرار کنيم و تنها ظواهر مدرنتيه را بپذيريم بلکه بايد در ماهيت غرب مدرن تامل کرد و بايد يک راه برخواسته از تفکر اسلامي و ايراني انتخاب کنيم.
دخانچي مجري برنامه با سوال از زرشناس گفت: اين سخن شما درباره مواجهه با مدرنيته را خيلي از روشنفکران ايراني همچون ملکم خان و سيد جمال اسدآبادي گفته‌اند شما چه چيزي به آن اضافه کرده‌ايد؟ زرشناس نيز در پاسخ به دخانچي گفت: روشنفکري وقتي در ايران شکل گرفت هيچگاه به دنبال گفتگو و مواجهه با مدرنيته نبوده است چرا که روشنفکري بر اساس تقليد شکل گرفت و امثال ملکم خان در کتابچه غيبي گفته‌اند که،متفکران اروپايي انديشه‌اي را طرح کرده‌اند و ما نيازي به تفکر نداريم و بايد آنرا بگيريم و در ايران اجرايي کنيم.
در ادامه اين گفتگوي چالشي دخانچي بار ديگر سوال اول خود پيرامون تمايز تفکر زرشناس و جريانات سلفي درباره مدرنيته را مطرح کرد و گفت چرا شما عالم جديد را دوست نداريد؟
زرشناس گفت: اصلا مسئله دوست داشتن يا نداشتن من نيست چرا که عالم غرب مدرن ديگر خودش هم خودش را دوست ندارد و دارد به سمت خود ويراني مي‌رود چرا که ظهور انديشه پست مدرن بزرگترين نشانه اين مسئله است.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي عطف به سوال مجري گفت: انديشه سلفي هيچ آلترناتيوي مقابل جريان غرب مدرن ندارد. حتي اين جريان آلترناتيو اقتصادي مقابل نظام سرمايه‌داري غرب مدرن ندارد.
مجري برنامه با سوال از زرشناس گفت: شما چه آلترناتيوي براي دولت ملت مدرنيته داريد؟
اين نويسنده در پاسخ به دخانچي گفت: قبول دارم دولت ملت محصول دنياي مدرن است اما از صفويه به بعد يک نوع آميختگي تاريخي بين تشيع و هويت ملي ما شکل گرفته است و دولت صفوي هم تجسم هويت ملي ماست و هم هويت ديني ما.
دخانچي در واکنش به سخنان زرشناس گفت: صفويه نمي‌تواند بديلي براي دولت ملت باشد چرا که دولت ملت يک مفهوم مدرن و مربوط به دوران سرمايه‌داري است نه پيشاسرمايه‌داري.
زرشناس نيز در پاسخ با اشاره به اينکه عالم غرب مدرن از قرن 14 شروع شده و صفويه اتفاقا در نقطه رنسانس و بعد رنسانس قرار دارد، گفت: آنچه که ما در ايران در حال تجربه آن هستيم نوعي رستاخيز عالم ايراني اسلامي است که پيوندي است بين هويت ايراني و شيعي که در مقابل جهاني سازي اجباري نظام سلطه ايستاده است. و من ولايت فقيه را يگانه آلترناتيو مقابل رويکردهاي سکولاريستي نظام سلطه مي‌دانم و معتقدم قوه مجريه ما در دوران سازندگي به بعد سراغ الگوهاي نئوليبرال رفته است در حاليکه اين الگوها با آرمان‌هاي انقلاب ناسازگارند.
در ادامه برنامه دخانچي اين سوال را مطرح کرد که اگر ما يک سنتي داريم که مي‌تواند مشکلات ما را حل کند چه نيازي به گفتگو و تعامل داريم چرا که هميشه يک خرد جمعي داريم که مي‌تواند مشکل ما را حل کند و نيازي به ديگران نداريم.
مهمان برنامه سختانه در پاسخ به مجري گفت: ما هيچگاه نگفته‌ايم با کسي گفتگو نکنيم و من با موضوعاتي همچون سنت و مدرنتيه که توسط دکتر نصر مطرح مي‌شود مخالفم.
وي در ادامه افزود: من معتقدم يک عالم اسلامي ايراني داريم که داراي يک بيشينه تفکري است که بر اساس آموزه‌هاي شيعي پي ريزي شده است.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه مدرنيته ايراني تونل وحشت تاريخ ماست، افزود: مدرنتيه استقلال و هويت ما را گرفته است که بايد از آن عبور کنيم.
اين پژوهشگر در پاسخ به سوال مجري برنامه پيرامون چرايي استفاده از اصطلاح نئوليبرال در ايران گفت: تفکر نئوليبرال 4 خصيصه مهم دارد. که خصوصي سازي با محوريت بزرگ کردن سرمايه‌گذاري کلان، متوقف کردن استخدام‌ها(تحت عنوان تعديل کردن)، مخالفت با هر نوع خدمات رايگان به مردم(کاري که از سال 68 در ايران اجرا شد) و کوچک سازي دولت از جمله اين ويژگي مي‌باشند که نتيجه آن حاکميت بازار است که قراردادهاي سفيد کارگري، حقوق‌هاي نجومي و تورم ويران کننده را در بر دارد.
در قسمت پاياني برنامه ميلاد دخانچي از شهريار زرشناس پرسيد چرا متافيزيک انقلاب اسلامي نسخه خود را ارائه نداده و وارد عمل نمي‌شود؟
زرشناس در پاسخ به او گفت: دقيقا نسخه خود را ارائه داده است چرا که جنگ تمام عياري بين جناح انقلابي و آرمانگراي اسلامي و جريان نئوليبرال در حال حاضر وجود دارد و اين تقابل از سال 68 و حتي قبل‌تر دو رويکرد را نشان مي‌دهد؛ رويکردي که به دنبال عدالت، استقلال و مقابله با سلطه وجود دارد و رويکردي که خواهان اين نيست مقابل نظام سلطه از استقلال خود دفاع کنيم.
مجري برنامه با بيان اينکه شما 8 سال وقت داشتيد(دولت احمدي نژاد) تا نسخه خود را ارائه کنيد گفت چرا در اين 8 سال وارد نشديد و نسخه خود را عملي نکرديد؟
اين پژوهشگر ادبيات و تاريخ و فلسفه در جواب دخانچي گفت: از سال 68 ريل گذاري جريان نئوليبرال آغاز شده و آنها در پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها مشغول تربيت و ترويج اين تفکر هستند و در آن 8 سالي که شما هم ‌مي‌گوييد ما غير از شعار چيزي نديدم و هيچ کدام از آن شعارها براي مقابله با جريان نئوليبرال عملي نشد.
زرشناس در ادامه با بيان اينکه تهاجم فرهنگي و نفوذ راه را بر جريان انقلابي بسته است گفت: البته اينطور نيست که جريان انقلابي بدون دستاورد باشد. دستاوردهاي بزرگي همچون جهادسازندگي محصول دولت مردان بي حال نئوليبرال نيست بلکه نتيجهتفکر آرمانگراي انقلابي است همچنين دستاوردهاي بزرگ ما درمنطقه از جلمه عمق استراتژيک ما از يمن تا سوريه و جاذبه هايايدلوژيک ما تماما نتيجه تفکر انقلابي و آرمانگرا است. در حاليکه جريان مومن و آرمانگراي انقلابي هنوز قوه مجريه را در اختيارنگرفته است.
ساختار اين برنامه تلويزيوني در قالبگفتگويِ سخت (hard talk) بوده و در آن شاهد گفتگوهاي صريحو چالشي با چهره‌هاي شاخص فرهنگ، سياست و اقتصاد ازانديشه‌هاي گوناگون پيرامون مناقشات فکري و مسائل داغ افکارعموميِ جامعه ايراني هستيم.
سختانه کاري از مرکز بسيج رسانه ملي با همکاري شبکه سهسيما است که پنج شنبه شب ها پس از خبرشبانگاهي از اينشبکه پخش مي شود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۴۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، سجاد محمد علی نژاد امروز در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: شرکت های دانش بنیان نمونه عینی مشارکت مردم در اقتصاد هستند چون این شرکت ها عموما توسط دانش آموختگان و نخبگان ایجاد می شوند.

محمد علی نژاد، ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر دانش و فناوری را کلیدی‌ترین رکن در ایجاد رشد پایداری اقتصادی دانست و گفت: از این رو قطعا ورود کسب و کارهای دانش‌بنیان موجب خواهد شد تا ارزش افزوده جدیدی به زنجیره تامین کشور اضافه شود.

وی اعلام کرد: تاکنون ۵۶ پارک فناوری در کشور راه‌اندازی شده است که در این موسسات تعداد ۲۵۰۰ شرکت فناور مستقر است و ۲۵۰۰ از این شرکت ها دانش بنیان هستند و وظیفه اصلی آنها توسعه فناوری است.

معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم ادامه داد: امسال برنامه‌هایی را در حوزه توسعه و رشد اقتصاد دانش‌بنیان اتخاذ کرده‌ایم که یکی از آنها انتخاب برخی از پارک‌های فناوری به عنوان متولی توسعه زنجیره ارزش تامین راهبردی در حوزه های مشخص براساس آمایش سرزمین است.

وی تاکید کرد: با فعال شدن شرکت های دانش بنیان در زنجیره تامین محصولات و خدمات در استانها، جریان اقتصادی رونق خواهد گرفت و شرکت های جدیدی نیز ایجاد خواهد شد.

محمدعلی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین رسوخ فناوری به صنایع سنتی از دیگر اقدامات در دستور کار ما است که در این راستا ۱۰ پارک علم و فناوری مامور این کار شده اند تا بازدهی بیشتر این صنایع و رشد دانش بنیان آنها را رقم بزنند.

وی با اشاره به برگزاری هجدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این رویداد گامی در جهت توسعه و تقویت کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است.

اختتامیه هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ماه به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می شود.

کد خبر 6100392

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی
  • حضور بیش از ۲۵ کشور در نمایشگاه کتاب
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • نداشتن بصیرت نسبت به دشمن، راه نفوذ او را باز می‌کند
  • تونل وحشت؛ چرا هیچکس قبول نمی کند سرمربی بایرن مونیخ شود؟
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • کارفرهنگی درمساله حجاب ضروری است